Prečo nie som feministka

Jessa Crispin
Inaque • 2018

Ste feministka? Veríte, že ženy sú ľudské bytosti a zaslúžia si rovnaké práva ako muži? Ak áno, potom ste feministka... Naozaj? Naozaj je to také jednoduché? Kritička Jessa Crispin vo svojej knihe tv...svojej knihe tvrdí, že hnutie za ženské práva a oslobodenie obetovalo význam a túžiac po všeobecnom prijatí sa zmenilo na banálnu, zdvorilú, disneyovsky neškodnú pózu, ktorá si nedovolí spochybniť status quo. Vo svojom odvážnom manifeste žiada viac: úplnú deštrukciu systému utláčania a toho, o čom dnes ľudia hovoria ako o „feminizme“.
Viac

 Kníh o feminizme už vyšlo veľa. Či už ide o autorov (zvyčajne však autorky), ktorí chcú vysvetliť, prečo je feminizmus správna cesta alebo presný opak, či takých, ktorí zahrnú myšlienky feminizmu do beletrie. Prečo nie som feministka je drobná kniha, ktorej názov ju vie veľmi ľahko zaradiť medzi tie, ktoré vysvetľujú prečo je feminizmus zlý. No pri čítaní zisťujete, že si to autorka myslí[...]

Prečo nie som feministka (Feministický manifest) – Jessa Crispin, Inaque 2018 V poslednej dobe akoby sa s feminizmom vrece roztrhlo. [...] The post Prečo nie som feministka – Jessa Crispin appeared first on .

Ste feministka? Veríte, že ženy sú ľudské bytosti a zaslúžia si rovnaké práva ako muži? Ak áno, potom ste feministka... Naozaj? Naozaj je to také jednoduché? Kritička Jessa Crispin vo svojej knihe tvrdí, že hnutie za ženské práva a oslobodenie obetovalo význam a túžiac po všeobecnom prijatí sa zmenilo na banálnu, zdvorilú, disneyovsky neškodnú pózu, ktorá si nedovolí spochybniť status quo. Vo svojom odvážnom manifeste žiada viac: úplnú deštrukciu systému utláčania a toho, o čom dnes ľudia hovoria ako o „feminizme“.

Mohlo by sa vám páčiť