Cisárova perla

Robert van Gulik

Malebnú atmosféru kultových pretekov dračích člnov poznačí tragédia pri napínavom finále. Napriek presvedčeniu vidiečanov, že mladého muža si zobrala Bohyňa rieky, sudca Ti sa po nečakanom objave s pl...akanom objave s plnou vervou púšťa do vyšetrovania. Keď násilná smrť postihne aj krásnu mladú ženu a dvoch ďalších ľudí z blízkeho okolia prvej obete, postupne dopĺňa ďalšie dieliky napínavej skladačky. Je mimoriadne náročná, lebo okrem lásky, šialenstva a chamtivosti musí počítať aj s mystickou silou bohyne z chrámu uprostred tajomného Mandragorového hája.
Viac

  • Počet strán: 133 strán
  • ISBN13:8022011797

Cisárova perla je desiatou časťou série s brilantným sudcom Ti, ktorý sa už dávno stal rovnakou klasikou ako povedzme Poirot Agathy Christie. Neohrozený Číňan má však výhodu exotického prostredia a zasadenia prípadov do histórie, čím láka nielen fanúšikov detektívok, ale aj nadšencov dejín Východu. Príbeh sa odohráva v roku 699, kedy sa Európa zmietala v temnom stredoveku, preto je zaujímavé[...]

Malebnú atmosféru kultových pretekov dračích člnov poznačí tragédia pri napínavom finále. Napriek presvedčeniu vidiečanov, že mladého muža si zobrala Bohyňa rieky, sudca Ti sa po nečakanom objave s plnou vervou púšťa do vyšetrovania. Keď násilná smrť postihne aj krásnu mladú ženu a dvoch ďalších ľudí z blízkeho okolia prvej obete, postupne dopĺňa ďalšie dieliky napínavej skladačky. Je mimoriadne náročná, lebo okrem lásky, šialenstva a chamtivosti musí počítať aj s mystickou silou bohyne z chrámu uprostred tajomného Mandragorového hája.

Mohlo by sa vám páčiť