Tri sestry, tri kráľovné

Philippa Gregory
Slovart • 2020

Margarétu Tudorovú, jej sestru Máriu a Katarínu Aragónsku spája príbuzenské puto, no rozdeľuje ich túžba po moci. Každá z nich sa stáva kráľovnou – jedna škótskou, druhá francúzskou a tretia anglickou...kou a tretia anglickou. Zo svojho úspechu sa však neradujú dlho. Dvorné intrigy a osud to zariadia tak, aby všetky tri medzi sebou celý život súperili. Anglicko a Škótsko, ktoré je rozdrobené na jednotlivé šľachtické klany, sú ustavične znepriatelené. Politickú situáciu ovplyvňuje aj Francúzsko. Anglický kráľ Henrich VIII. hrá svoju hru nielen na poli politiky, ale aj lásky.
Viac

Práve mám rozpozeranú druhú sériu seriálu Španielska princezná, nakrúteného podľa románov Philippy Gregory a zameraného na vzťah medzi mladým manželským párom Henrichom VIII. a Katarínou Aragónskou. O to viac som si užil čítanie knihy Tri sestry, tri kráľovné, pretože tá sa obsahovo prekrýva s dejom seriálu a zmienené postavy, miesta a udalosti som si vedel predstaviť omnoho živšie. Kto však[...]

Margarétu Tudorovú, jej sestru Máriu a Katarínu Aragónsku spája príbuzenské puto, no rozdeľuje ich túžba po moci. Každá z nich sa stáva kráľovnou – jedna škótskou, druhá francúzskou a tretia anglickou. Zo svojho úspechu sa však neradujú dlho. Dvorné intrigy a osud to zariadia tak, aby všetky tri medzi sebou celý život súperili. Anglicko a Škótsko, ktoré je rozdrobené na jednotlivé šľachtické klany, sú ustavične znepriatelené. Politickú situáciu ovplyvňuje aj Francúzsko. Anglický kráľ Henrich VIII. hrá svoju hru nielen na poli politiky, ale aj lásky.

Mohlo by sa vám páčiť