Stratené svetlo

Michael Connelly
Slovart • 2004

Detektív Harry Bosch mal po vyriešení svojho posledného prípadu v knihe Mesto kostí všetkého akurát tak dosť a odišiel na zaslúžený dôchodok. Keďže však tušil, že policajná práca ho len tak nepustí, z... ho len tak nepustí, zobral si stoh spisov s nevyriešenými prípadmi. K jednému z nich sa po niekoľkých mesiacoch ničnerobenia rozhodol vrátiť, pretože ho o to nepriamo požiadal kolega. V prípade išlo o mladú ženu z hollywoodskej produkčnej firmy, ktorú zavraždili tesne pred lúpežným prepadom počas nakrúcania filmu o lúpežnom prepade. Bosch prípad vyšetroval len pár dní, po prepade (jedného z nikdy neodhalených lúpežníkov dokonca zasiahol streľbou) mu prípad odobrali a pridelili kolegovi Lawtonovi Crossovi z oddelenia lúpeží a vrážd. Harry sa s vervou pustí do sledovania štyri roky starých stôp, ktoré ho nečakane zavedú k agentke FBI, ktorá zmizla tesne po tom, ako sa okrajovo zaplietla do prípadu.
Viac

  • Počet strán: 288 strán
  • ISBN13:8071458929
  • Séria: Harry Bosch

Keď sa vydavateľstvo Slovart rozhodlo priniesť staršie prípady Harryho Boscha v nových vydaniach, objasnilo sa mi mnoho súvislostí. Kedysi som totiž prečítal prvé štyri časti série a neskôr som naskočil na vlnu, keď už bol losangeleský veterán na dôchodku. Je skvelé, že mám možnosť doplniť si medzery. Aj preto, že som si ktovieprečo myslel, že Harry bol v mladšej verzii o čosi akčnejší než[...]

Detektív Harry Bosch mal po vyriešení svojho posledného prípadu v knihe Mesto kostí všetkého akurát tak dosť a odišiel na zaslúžený dôchodok. Keďže však tušil, že policajná práca ho len tak nepustí, zobral si stoh spisov s nevyriešenými prípadmi. K jednému z nich sa po niekoľkých mesiacoch ničnerobenia rozhodol vrátiť, pretože ho o to nepriamo požiadal kolega. V prípade išlo o mladú ženu z hollywoodskej produkčnej firmy, ktorú zavraždili tesne pred lúpežným prepadom počas nakrúcania filmu o lúpežnom prepade. Bosch prípad vyšetroval len pár dní, po prepade (jedného z nikdy neodhalených lúpežníkov dokonca zasiahol streľbou) mu prípad odobrali a pridelili kolegovi Lawtonovi Crossovi z oddelenia lúpeží a vrážd. Harry sa s vervou pustí do sledovania štyri roky starých stôp, ktoré ho nečakane zavedú k agentke FBI, ktorá zmizla tesne po tom, ako sa okrajovo zaplietla do prípadu.

Mohlo by sa vám páčiť