Islám bez závoje

Robert Spencer
Triton • 2006

Autor zkoumá, jaké věci islám ve skutečnosti učí, a zabývá se možnými hrozivými důsledky těchto učení pro budoucnost muslimského světa a Západu. Spencer se dostává za povrchní rozlišení k "pravému" mí...zlišení k "pravému" mírumilovnému islámu a islámu "zneužitému" teroristickými skupinami a pátrá v Koránu i islámských tradicích, stejně jako v historii a současné situaci muslimského světa, aby zjistil, proč má toto nejrychleji rostoucí náboženství sklon k fanatismu.
Viac

Robert Spencer je v literárnych kruhoch známy kritik islamu a pokiaľ neradi čítate kriticky a jednostranne zamerané knihy, nestrácajte ňou čas. No ak sa dokážete povzniesť nad autorovou subjektivitou, kniha vám ponúkne veľa zaujímavých faktov o tomto radikálnom náboženstve.Spencer stručne približuje históriou islamu a poukazuje na niektoré rozdiely medzi Koránom a Bibliou. Informuje o[...]

Autor zkoumá, jaké věci islám ve skutečnosti učí, a zabývá se možnými hrozivými důsledky těchto učení pro budoucnost muslimského světa a Západu. Spencer se dostává za povrchní rozlišení k "pravému" mírumilovnému islámu a islámu "zneužitému" teroristickými skupinami a pátrá v Koránu i islámských tradicích, stejně jako v historii a současné situaci muslimského světa, aby zjistil, proč má toto nejrychleji rostoucí náboženství sklon k fanatismu.

Mohlo by sa vám páčiť