Na úteku

Alice Munro
Zelený kocúr • 2018

Poviedky o láske a jej zradách a prekvapeniach. Ženy každého veku a v rôznych životných situáciách, ich priatelia, milenci, rodičia a deti... všetci ľudia, o ktorých Alice Munroová píše, v jej rukác...�še, v jej rukách ožívajú. Má vzácny dar – príbehy pôsobia tak skutočne a nezabudnuteľne, ako keby ste ich prežívali na vlastnej koži. Na motívy troch poviedok z tejto zbierky (Šanca, Už čoskoro a Mlčanie) nakrútil španielsky režisér Pedro Almodóvar film Julieta (2016).
Viac

  • Počet strán: strán
  • ISBN13:9788089761401
  • Originálny názov: Runaway

AUTOR: Alice Munro NÁZOV: Na úteku (Runaway) VYDAVATEĽSTVO: Zelený kocúr (Vintage Books) ROK VYDANIA: 2018 (2005) POČET STRÁN: 368 PREKLAD: Vladislav Gális Poviedky o láske a jej zradách a prekvapeniach.  Ženy každého veku a v rôznych životných situáciách, ich priatelia, milenci, rodičia a deti... všetci ľudia, o ktorých Alice Munroová píše, v jej rukách ožívajú. Má vzácny dar –[...]

Na úteku – Alice Munroová, Zelený kocúr 2018 Kanadská spisovateľka Alice Munroová na Slovensku nie je príliš známa, hoci jej [...] The post Na úteku – Alice Munroová appeared first on .

Alice Munro je kanadská spisovateľka známa svojimi brilantnými poviedkami. V roku 2013 získala Nobelovu cenu za literatúru a kritika ju často prirovnáva k A. P. Čechovovi. Kniha Na úteku pozostáva z 8 poviedok, pričom každá je v rozsahu okolo 40 – 50 strán. Hlavnými hrdinkami sú ženy každého veku zobrazené v rôznych životných situáciách. Nejde o vyslovene romantické príbehy, aj keď láska[...]

Poviedky o láske a jej zradách a prekvapeniach. Ženy každého veku a v rôznych životných situáciách, ich priatelia, milenci, rodičia a deti... všetci ľudia, o ktorých Alice Munroová píše, v jej rukách ožívajú. Má vzácny dar – príbehy pôsobia tak skutočne a nezabudnuteľne, ako keby ste ich prežívali na vlastnej koži. Na motívy troch poviedok z tejto zbierky (Šanca, Už čoskoro a Mlčanie) nakrútil španielsky režisér Pedro Almodóvar film Julieta (2016).

Mohlo by sa vám páčiť