Víla Jazmínka a škriatok Vendelín

Zuzana Csontosová
Albatros • 2014

Keď sa víla Jazmínka znesie na drobnom semienku odkvitnutej púpavy z tatranských kopcov až k Železnej studienke, začína sa jej veľké dobrodružstvo. Objavuje nepoznané miesta – jaskyne, čistinky a lúky...čistinky a lúky, ba čo viac, v lese nájde nových priateľov. Lesní škriatkovia sú nielen láskaví a vľúdni, ale tiež múdri, a tak sa zvedavá víla pri nich aj veľa naučí. Čo robiť pre to, aby les zostal čistý a zvieratká v ňom spokojné? Ako sa správať ekologicky? Ktoré bylinky liečia a kde rastie plesnivec? Odpovede na tieto otázky a množstvo rád a nápadov objavíte v príbehu o tom, ako víla Jazmínka a škriatok Vendelín spoločne zachránili les.
Viac

  • Počet strán: 64 strán
  • ISBN13:9788000036618

Víla Jazmínka žije v Tatrách. Je ale zvedavá a chcela by viac spoznať svet ľudí. Rozhodne sa vydať na dobrodružnú cestu. Vďaka búrke sa dostane až do bratislavskej Železnej studienky. Tam sa zoznámi s milými lesnými škriatkami. Spolu s malými čitateľmi sa naučí, ako sa […]

Keď sa víla Jazmínka znesie na drobnom semienku odkvitnutej púpavy z tatranských kopcov až k Železnej studienke, začína sa jej veľké dobrodružstvo. Objavuje nepoznané miesta – jaskyne, čistinky a lúky, ba čo viac, v lese nájde nových priateľov. Lesní škriatkovia sú nielen láskaví a vľúdni, ale tiež múdri, a tak sa zvedavá víla pri nich aj veľa naučí. Čo robiť pre to, aby les zostal čistý a zvieratká v ňom spokojné? Ako sa správať ekologicky? Ktoré bylinky liečia a kde rastie plesnivec? Odpovede na tieto otázky a množstvo rád a nápadov objavíte v príbehu o tom, ako víla Jazmínka a škriatok Vendelín spoločne zachránili les.

Mohlo by sa vám páčiť