Hviezdna obloha

Sara Gillingham
Albatros • 2019

Otvorte oči a pozrite sa v noci na nebo. Verte, že nočnú oblohu uvidíte úplne inými očami!Už pred tisícročiami noc čo noc ľudia vzhliadali k nebu a vďaka svojej fantázii spájali jednotlivé hviezdy do ...livé hviezdy do obrazcov, ktoré pomenovali po bohoch, zvieratách či predmetoch. Tieto skupiny hviezd sa nazývajú súhvezdia a dodnes ich vedci a astronómovia používajú na pomenovanie rôznych častí oblohy.V tejto knihe nájdete všetkých 88 medzinárodne uznaných súhvezdí. Prečítate si vzrušujúce príbehy a mýty viažuce sa ku každému z nich a naučíte sa ich nájsť na nočnej oblohe.
Viac

  • Počet strán: strán
  • ISBN13:9788056613498

Ak sa najznámejšie konštelácie nenaučíte poznávať z tejto knižky, potom ste asi stratený prípad. The post HVIEZDNA OBLOHA (Sara Gillingham) – recenzia appeared first on Blog o najlepších a najkrajších detských knihách.

Otvorte oči a pozrite sa v noci na nebo. Verte, že nočnú oblohu uvidíte úplne inými očami!Už pred tisícročiami noc čo noc ľudia vzhliadali k nebu a vďaka svojej fantázii spájali jednotlivé hviezdy do obrazcov, ktoré pomenovali po bohoch, zvieratách či predmetoch. Tieto skupiny hviezd sa nazývajú súhvezdia a dodnes ich vedci a astronómovia používajú na pomenovanie rôznych častí oblohy.V tejto knihe nájdete všetkých 88 medzinárodne uznaných súhvezdí. Prečítate si vzrušujúce príbehy a mýty viažuce sa ku každému z nich a naučíte sa ich nájsť na nočnej oblohe.

Mohlo by sa vám páčiť