Schôdzka so smrťou

Agatha Christie

Počas dovolenky v Jeruzaleme sa mladá lekárka Sarah Kingová zoznámi so zvláštnou americkou rodinou, ktorú ovláda despotická nevlastná matka. Rodiace sa sympatie medzi Sarah a Raymondom Boyntonom sú vš...tonom sú však podľa všetkého odsúdené na zánik, keďže matka bráni deťom v akomkoľvek kontakte s inými ľuďmi. S Boyntonovcami sa Sarah nečakane stretne aj počas výletu do Petry, kde sa emócie v rodine ešte väčšmi vyostria. Keď raz večer nájdu pani Boyntonovú mŕtvu, plukovník Carbury z jeruzalemskej polície k vyšetrovaniu prizve Hercula Poirota, ktorý je tam práve na dovolenke. Na vyriešenie prípadu má slávny detektív iba dvadsaťštyri hodín. Podarí sa mu za taký krátky čas vypátrať vraha medzi toľkými podozrivými?
Viac

  • Počet strán: 200 strán
  • ISBN13:9788022025300

Sumár recenzie
Sarah Kingová sa zoznámi s Američanom Raymondom Boyntonom počas dovolenky v Jeruzaleme, no ich vzťah bráni jeho kontrolujúca matka. Deti Boyntonovcov sú pod tlakom ich matky a nakoniec sa pani Boyntonovú nachádza mŕtvu v Petre, čo spustí Poirotovo vyšetrovanie. Prvá časť príbehu sa nesie v napäte a končí smrťou pani Boyntonovej, následne Poirot začína svoje zvedavé vyšetrovanie. Premyslený príbeh s dynamickým záverom z knihy Schôdzka so smrťou od Agathy Christie ma nečakane prekvapil až do poslednej stránky. Hlavné indície nakoniec poskladali napanujúci príbeh do zaujímavého finále, hoci Poirot bol mierne neaktívny počas vyšetrovania v Jeruzaleme.

Počas dovolenky v Jeruzaleme sa mladá lekárka Sarah Kingová zoznámi so zvláštnou americkou rodinou, ktorú ovláda despotická nevlastná matka. Rodiace sa sympatie medzi Sarah a Raymondom Boyntonom sú však podľa všetkého odsúdené na zánik, keďže matka bráni deťom v akomkoľvek kontakte s inými ľuďmi. S Boyntonovcami sa Sarah nečakane stretne aj počas výletu do Petry, kde sa emócie v rodine ešte väčšmi vyostria. Keď raz večer nájdu pani Boyntonovú mŕtvu, plukovník Carbury z jeruzalemskej polície k vyšetrovaniu prizve Hercula Poirota, ktorý je tam práve na dovolenke. Na vyriešenie prípadu má slávny detektív iba dvadsaťštyri hodín. Podarí sa mu za taký krátky čas vypátrať vraha medzi toľkými podozrivými?

Mohlo by sa vám páčiť