Dom z ruží

Martina Dacková

Zažite horúce leto, nechajte sa unášať na vlnách romantiky, a vstúpte do domu zahaleného opojnou vôňou ruží, ale tiež rúškom dusivého tajomstva, ktoré jeho majiteľka ukrýva pred svetom dlhé desiatky r...tom dlhé desiatky rokov. Pani Mária, ktorú všetci v dedine oddávna poznajú ako milú a elegantnú dámu, žije sama vo veľkom dome na Záhorí už celé roky. Okrem milovaných ruží jej z času na čas robí spoločnosť iba vnuk a sem-tam podnájomníci z malého podkrovného bytu na poschodí domu, no ten je momentálne prázdny. Starú pani však neustále sužuje minulosť a pocit ľútosti nad jej činmi. Už viac než šesťdesiat rokov žije s tým temným tajomstvom, ktoré ju doslova ničí, ale cíti, že veľa času jej už neostáva. Tak veľmi potrebuje konečne uľaviť svojej duši a povedať niekomu pravdu, čo sa vtedy dávno naozaj udialo… Mladá právnička Ema sa odhodlá zmeniť svoj doterajší bezútešný život od základov. Už sa viac nemieni prispôsobovať druhým a žiť podľa predstáv a očakávaní jej matky či priateľa. Nechce iba prežívať, chce si život užívať plnými dúškami a myslieť iba na seba, na svoje sny a túžby. Naberie teda odvahu a ukončí osemročný, láskou nenaplnený vzťah s ambicióznym právnikom, odíde z práce plnej stresu a intríg, ktorú tak veľmi nenávidela, a taktiež opustí rušné hlavné mesto, kde žila odmalička. Lodičky na vysokých podpätkoch tak vymení za pohodlné žabky; zhon, frustráciu a upätosť za spontánne emócie a radosť zo všedných maličkostí; a luxusný moderný byt zas za skromný bytík v podkroví rodinného domu na dedinke na Záhorí, v ktorom žije osamelá stará pani. Pre všetky romantické duše, ktoré obľubujú aj napínavé príbehy.
Viac

  • Počet strán: 240 strán
  • ISBN13:9788099949059

VYDAVATEĽSTVO: inspira publishing ROK VYDANIA: 2021 ŽÁNER: Román POČET STRÁN: 240 VÄZBA: brožovaná   „Minulosti človek neujde.“ (str. 8)   O knihe Pani Mária, 85-ročná milá a elegantná dáma, žije už niekoľko rokov vskutku osamelý život vo veľkom dome na... The post RECENZIA: Martina Dacková – Dom z ruží appeared first on Prečítané.sk.

Vydavateľstvo Inspira publising prináša na knižný trh zaujímavé tituly slovenských autorov. Jeden z nich je aj román autorky Martiny Dackovej. KrásnyContinue Reading

Zažite horúce leto, nechajte sa unášať na vlnách romantiky, a vstúpte do domu zahaleného opojnou vôňou ruží, ale tiež rúškom dusivého tajomstva, ktoré jeho majiteľka ukrýva pred svetom dlhé desiatky rokov. Pani Mária, ktorú všetci v dedine oddávna poznajú ako milú a elegantnú dámu, žije sama vo veľkom dome na Záhorí už celé roky. Okrem milovaných ruží jej z času na čas robí spoločnosť iba vnuk a sem-tam podnájomníci z malého podkrovného bytu na poschodí domu, no ten je momentálne prázdny. Starú pani však neustále sužuje minulosť a pocit ľútosti nad jej činmi. Už viac než šesťdesiat rokov žije s tým temným tajomstvom, ktoré ju doslova ničí, ale cíti, že veľa času jej už neostáva. Tak veľmi potrebuje konečne uľaviť svojej duši a povedať niekomu pravdu, čo sa vtedy dávno naozaj udialo… Mladá právnička Ema sa odhodlá zmeniť svoj doterajší bezútešný život od základov. Už sa viac nemieni prispôsobovať druhým a žiť podľa predstáv a očakávaní jej matky či priateľa. Nechce iba prežívať, chce si život užívať plnými dúškami a myslieť iba na seba, na svoje sny a túžby. Naberie teda odvahu a ukončí osemročný, láskou nenaplnený vzťah s ambicióznym právnikom, odíde z práce plnej stresu a intríg, ktorú tak veľmi nenávidela, a taktiež opustí rušné hlavné mesto, kde žila odmalička. Lodičky na vysokých podpätkoch tak vymení za pohodlné žabky; zhon, frustráciu a upätosť za spontánne emócie a radosť zo všedných maličkostí; a luxusný moderný byt zas za skromný bytík v podkroví rodinného domu na dedinke na Záhorí, v ktorom žije osamelá stará pani. Pre všetky romantické duše, ktoré obľubujú aj napínavé príbehy.

Mohlo by sa vám páčiť