Na kraji lesa

Ľubica Schmarcová
Egreš o.z. • 2018

Príbeh syslíka Filipa, korytnačky Alice a hlucháňa Kamila je o hľadaní šťastného domova. Zvieratká prestane baviť sladké prázdninové ničnerobenie a chcú v lete zažiť niečo výnimočné. Príbuzní im poroz...�né. Príbuzní im porozprávajú o dávnom idylickom mieste, kde žili ich predkovia. A oni si uvedomia, ako sa príroda a život zvierat vplyvom človeka neúprosne mení. Vďaka novým ľudským obyvateľom lesa sa ukáže, že je stále možné znovunavrátiť človeka a prírodu do rovnováženého stavu. Knižka je rozdelená na dve časti: rozprávkovú o syslíkovi Filipovi, korytnačke Alici a hlucháňovi Kamilovi a odbornú, ktorá obsahuje stručné informácie zo života lesa – napríklad ako funguje les, čo znamená prirodzený les a podobne, a krátky atlas zvieratiek – hrdinov z knižky Na kraji lesa.
Viac

  • Počet strán: 59 strán
  • ISBN13:9788097213480

Každý vie, že správať sa ekologicky zodpovedne a starať sa o životné prostredie je už nutnosť. Ako to však vysvetliť deťom? Našťastie je tu kopec skvelých detských kníh, ktoré vám pomôžu. Ale viete, že ohrozené živočíchy nežijú len v pralesoch a exotických ekosystémoch? Aj na […]

Príbeh syslíka Filipa, korytnačky Alice a hlucháňa Kamila je o hľadaní šťastného domova. Zvieratká prestane baviť sladké prázdninové ničnerobenie a chcú v lete zažiť niečo výnimočné. Príbuzní im porozprávajú o dávnom idylickom mieste, kde žili ich predkovia. A oni si uvedomia, ako sa príroda a život zvierat vplyvom človeka neúprosne mení. Vďaka novým ľudským obyvateľom lesa sa ukáže, že je stále možné znovunavrátiť človeka a prírodu do rovnováženého stavu. Knižka je rozdelená na dve časti: rozprávkovú o syslíkovi Filipovi, korytnačke Alici a hlucháňovi Kamilovi a odbornú, ktorá obsahuje stručné informácie zo života lesa – napríklad ako funguje les, čo znamená prirodzený les a podobne, a krátky atlas zvieratiek – hrdinov z knižky Na kraji lesa.

Mohlo by sa vám páčiť