Vlk

František Kozmon
Ikar • 2019

Marek Wolf sa opäť ocitá v Kanade, hoci to po náhlom odchode spred roka a pol nikdy nemal v pláne. Jeho názor zmenil vrah, ktorý mu poslal fotku z miesta činu s odkazom: Chceš poznať pravdu o svojom o...o svojom otcovi? Musíš sa vrátiť do Montrealu. Montrealskému podsvetiu kedysi vládol mafián Anthony Rizzo. Tie časy sú dávno preč, Rizzo je za mrežami a jeho posluhovači sa rozpŕchli. Po rokoch sa na povrch dostávajú staré hriechy a na vrahovom zozname pribúdajú obete. Vraždy spolu zdanlivo nesúvisia, no Marek odhaľuje, že všetky obete pracovali pre starého mafiána. Čo má s tým všetkým spoločné jeho otec a aká je pravda, ktorú o ňom vie len vrah? Wolf si uvedomuje, že sa ženie do vopred nastraženej pasce, no nemôže si pomôcť. Nezastaví sa, kým neodhalí pravdu. Tá ho však môže stáť život.
Viac

  • Počet strán: strán
  • ISBN13:9788055170435
  • Séria: Marek Wolf

VYDAVATEĽSTVO: Ikar ROK VYDANIA: 2019 ŽÁNER: Detektívka POČET STRÁN: 400 VÄZBA: pevná s prebalom   „Chceš poznať pravdu o svojom otcovi? Musíš sa vrátiť do Montrealu.” (str. 22)   O knihe Jedného dňa dostáva Marek Wolf fotku z miesta činu... The post RECENZIA: František Kozmon – Vlk appeared first on Prečítané.sk.

Kozmonov hlavný hrdina Marek Wolf sa zo slovenských súčasných detektívok asi najviac podobá na jeho slávnejšieho kolegu Harryho Holea (Jo Nesbø). Je to tiež nonkomforný samotár s komplikovanou rodinnou anamnézou, pohybujúci sa medzi svetmi podsvetia a bojom za spravodlivosť, a dokonca aj medzi dvoma odlišnými geografickými a jazykovými lokalitami (Slovensko, Kanada).

O Kozmonových knihách som už na blogu písala, zaujal ma Potkan a bavila ma Kukučka, preto keď sa… The post František Kozmon: Vlk appeared first on Blog o knihách.

Vo „zvieracej“ krimisérii Františka Kozmona vychádza ďalšia lahôdka. Najskôr to bol Potkan, Rosnička a Kukučka. Teraz prišiel Vlk. Predtým išlo o čistokrvné kriminálky, tentoraz Kozmon zabrúsil do mafiánskych vôd kanadského Montrealu. Šikovne prelína minulosť s prítomnosťou, v ktorej detektív Marek Wolf pátra... The post František Kozmon predstavuje novú slovenskú detektívku Vlk appeared[...]

František Kozmon je už medzi slovenskými čitateľmi detektívok dobre známy. Mnohí z vás určite počuli o knihách Potkan, Rosnička či Kukučka. Ja som ich zaregistrovala už dávnejšie, ale neporadilo sa mi k nim z časových dôvodov dostať. Nedávno ma však oslovil sám autor a ponúkol mi na recenziu novinku s názvom Vlk. Váhala som. Bála som sa, že dej nadväzuje na … Čítať ďalej Vlk (František Kozmon)

AUTOR: František Kozmon NÁZOV: Vlk VYDAVATEĽSTVO: Ikar ROK VYDANIA: 2019 POČET STRÁN: 400 Marek Wolf sa opäť ocitá v Kanade, hoci to po náhlom odchode spred roka a pol nikdy nemal v pláne. Jeho názor zmenil vrah, ktorý mu poslal fotku z miesta činu s odkazom: Chceš poznať pravdu o svojom otcovi? Musíš sa vrátiť do Montrealu. Montrealskému podsvetiu kedysi vládol mafián Anthony Rizzo.[...]

Marek Wolf sa opäť ocitá v Kanade, hoci to po náhlom odchode spred roka a pol nikdy nemal v pláne. Jeho názor zmenil vrah, ktorý mu poslal fotku z miesta činu s odkazom: Chceš poznať pravdu o svojom otcovi? Musíš sa vrátiť do Montrealu. Montrealskému podsvetiu kedysi vládol mafián Anthony Rizzo. Tie časy sú dávno preč, Rizzo je za mrežami a jeho posluhovači sa rozpŕchli. Po rokoch sa na povrch dostávajú staré hriechy a na vrahovom zozname pribúdajú obete. Vraždy spolu zdanlivo nesúvisia, no Marek odhaľuje, že všetky obete pracovali pre starého mafiána. Čo má s tým všetkým spoločné jeho otec a aká je pravda, ktorú o ňom vie len vrah? Wolf si uvedomuje, že sa ženie do vopred nastraženej pasce, no nemôže si pomôcť. Nezastaví sa, kým neodhalí pravdu. Tá ho však môže stáť život.

Mohlo by sa vám páčiť